BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, March 3, 2010

a fight over the holy land of Jerusalem

subhanallah..

hati masih terusik selepas menyaksikan
tayangan panorama BBC
a walk in the park.








apakah nasib penduduk palestin
apakah nasib masjid al-aqsa.

aku yang menjadi Muslim ini
belum cukup merasa sengsara yang mereka rasa
hanyut dengan dunia

tengok org2 Isreal tu
bersemangat waja
cakap la nk cakap apa pun
they still wanted to do
whatever it takes to make jerusalem theirs

tp kita
mungkin xperlu tnya pemimpin arab
yang semuanya hampir tunduk
dengan telunjuk Israel dan USA

kita nie
saya, awak dan kawan2 semua
apa yg kita dah buat utk agama kita?
utk tolong rakan2 kita?
ya Allah..

teringat pemimpin Palestin cakap
'kami x kan minta apa2 dari Muslim seluruh dunia yang enggan tolong,
kami akan minta bila kita di masyar nanti...'
adus~ berat nk menjawab tu..
subhanallah..

marilah kawan2..
kita ingat balik tujuan kita diciptakan di bumi nie

mari jadi orang pandai
yang ble bantu agama
kita kna amik semngat palestinian tu
yang tetap memperjuangkan hak mereka
walaupun dunia diam x berkata

kita kena teruskan usaha ini
let's be like sultan muhammad al fateh
salahuddin al ayubi

mari jadi pemuda dan pemudi islam
yang berguna untuk agama
supaya suatu hari nanti
tanah Palestin itu,
akan jadi milik kita!

ALLAHUAKBAR
ALLAHUAKBAR
ALLAHUAKBAR


2 comments:

mohd fauzi said...

salam, good self monologue. at least has made me awaken. check out lagu maher zain - awaken. cter pasal sikap muslim lately, esp those yang kaya2. konon nya point all the fault to wetserners, tapi actually salah kita sniri

iyfah said...

so much to do..yet so little time..
work harder everybody!